Тази пролет Банка ДСК стартира  своя нов проект в областта

...
Тази пролет Банка ДСК стартира  своя нов проект в областта
Коментари Харесай

Проектът „Град като хората“ на Банка ДСК

Тази пролет Банка ДСК започва  своя нов план в региона на корпоративната обществена отговорност „ Град като хората “. Инициативата има за цел да усъвършенства градската среда и да притегли публичното внимание върху казуса с вандализма и грозните надписи. Облагородявайки част от столицата, банката демонстрира, че постройките и стените на София могат да бъдат платна за красиво улично изкуство, т.нар мюрал (от англ. mural) и това е по-артистичен метод за справяне с казуса.

А по какъв начин стартира всичко? Идеята за плана се ражда вътрешно в информационния екип на Банка ДСК. Водени от концепцията, че София заслужава да бъде по-цветна и по-красива, експертите в екипа измислят концепцията на плана, а точно – смяна на кътче от града благодарение на професионални актьори. „ Всеки от нас всекидневно минава около надраскани стени на здания, подлези, спирки на градския превоз. И като че ли виждаме грозното, само че не ни прави усещане и го подминаваме. А грозното може да се трансформира в красиво, стига да дадем образец по какъв начин. Затова започнахме плана, тъй като имаме вяра, че казусът не трябва да се неглижира, а би трябвало да притеглим вниманието към него, давайки и решение. “ – споделя Десислава Мишлякова, основен специалист „ PR и връзки “ в Банка ДСК.



Проектът „ Град като хората “ се осъществя в три стадия. По време на първия стадий от Банка ДСК провокират жителите и гостите на столицата да изпратят своето предложение за локация или сграда, която да претърпи артистичната промяна. Това се случва посредством специфичната страница на акцията -. В края на този стадий е определено място – една от стените в подлеза на бул. „ България “ и бул. „ Акад. Иван Гешов “, което да бъде преобразено благодарение на графити артистите от „ 140 хрумвания “.

По време на втория стадий на акцията артистите, дружно благодарение на посланиците на акцията – Елица Бехар, Дивна и Наум Шопов, преобразяват определената локация. Мюралът, пресъздава по хубав и пъстър метод тематиката за приемствеността и толерантността сред хората в града. Така, банката, артистите и посланиците застават зад концепцията, че има и по-красив способ да променим образа на столицата ни от това стените ѝ да показват тирада на ненавист.



„ Именно огромните компании като нашата би трябвало да са мотор на измененията по наболели за обществото тематики. Проблемът с вандализма в България е сериозен и даже и секунда не се замислихме дали би трябвало да дадем зелена светлина за реализацията на  „ Град като хората “. Веднага си казахме „ Да, това в действителност си заслужава и би трябвало да го създадем! “ – споделя Гергана Бендурска, шеф „ PR и връзки “ в Банка ДСК.

Във финалния трети стадий банката показва приключения мюрал на всички посетители и поданици на София и насочва още едно предизвикателство към тях. Какво е то можете да видите в формалния профил на финансовата институция в Инстаграм тук: 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР